4 GENERATIES ERVARING

Over Orogem

Your dreams, our creation

Jeweler Antwerp

 • Vertrouwen

  Een jarenlange professionele toewijding werd in 2014 beloond met het kwaliteitslabel “ Antwerp’s most brilliant” van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Center. Dit label garandeert de klant een kwaliteitsvolle aankoop.

 • Ervaring

  Orogem is een familiebedrijf gegroeid vanuit de diamantslijperij van Constant Van Camp in 1918 . Kennis en ervaring van de diamant werd overgeleverd van vader op zoon . Heden staat achter kleinzoon Yannick Van Camp aan het roer van het familiebedrijf.

 • Persoonlijke aanpak

  Orogem biedt u een ruim assortiment van juwelen aan waarin u zeker uw gading vindt . Wilt u het echter exclusiever dan kan u in samenspraak met onze juweelontwerpster uw juweel creêren naar een persoonlijk ontwerp . Orogem is een familiezaak gevestigd in Antwerpen, de diamanthoofdstad van de wereld. Wij combineren onze juwelierszaak met een diamantbureel , zo dat wij onze klanten een combinatie kunnen bieden van geraffineerde ontwerpen en diamanten van hoge kwaliteit . Ook uw herstellingen worden met de grootste zorg behandeld.

 • Orogem is een familiezaak gevestigd in Antwerpen, de diamanthoofdstad van de wereld. Wij combineren onze juwelierszaak met een diamantbureel , zo dat wij onze klanten een combinatie kunnen bieden van geraffineerde ontwerpen en diamanten van hoge kwaliteit. Ook uw herstellingen worden met de grootste zorg behandeld.

  Lees het hele verhaal...

Wij zijn lid van “Antwerp’s most brilliant”

Antwerp’s most brilliant

Bent u op zoek naar dat ene bijzondere juweel, dan zal u dat in Antwerpen zeker vinden.

Het kwaliteitslabel Antwerp’s most brilliant, helpt u mee zoeken.

Juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid ,transparantie en service voldoen , dragen twee jaar lang de titel van Antwerp’s most brilliant-juwelier.

Dankzij het label koopt u uw juweel met een gerust gevoel.

Wij dragen reeds drie maal op rij met trots dit label.


what are 4c's

MAAKSEL

Van cruciaal belang voor de schoonheid van de diamant is de manier waarop hij geslepen is. Het “maaksel” van de diamant wordt volgens drie parameters bepaald: proporties, afwerkingsgraad en symmetrie. Een perfect maaksel betekent meer schittering en meer vuur.

kleur

De meeste diamanten zijn kleurloos tot licht geelachtig. De beste kleur is kleurloos; een perfecte diamant heeft geen kleur. ( dit wordt aangeduid door D-colour: exceptional white +) Diamanten kunnen in alle mogelijke kleuren voorkomen, van bruinachtig tot felgeel, roze, paars, rood, blauw en groen. Diamanten in deze fantasiekleuren worden ook wel “fancy diamonds” genoemd.

Zuiverheid

Met zuiverheid bedoelt men de puurheid van een diamant. In de meeste diamanten vindt men insluitsels. Bij het bepalen van de zuiverheid van een diamant gaat men met een loep die 10 maal vergroot na wat de grootte, het aantal en de plaats van deze insluitsels is.

Karaat

Het gewicht van een diamant wordt uitgedrukt in karaat. Eén karaat weegt 0,2 gram en is onderverdeeld in 100 punten. Het aantal karaat geeft dus aan hoe zwaar de diamant is.

Lees meer...

Get in touch

instagram

 

Volg ons nu ook op @orogem_jewelers om in contact te blijven en onze nieuwste collecties te bekijken