Saffieren

Saffieren, de geboortesteen voor september, fascineren de mensheid al eeuwenlang. Deze edelstenen staan bekend om hun opvallende blauwe kleur en staan symbool voor wijsheid, adel en goddelijkheid. Maar wat maakt saffieren zo betoverend? In deze uitgebreide gids verkennen we de geschiedenis, de kenmerken en de culturele betekenis van deze betoverende edelsteen.

Emerald Saffier En Pavé Diamanten Ring

De eeuwenoude allure van saffieren

Saffieren worden al sinds de oudheid vereerd. De Grieken droegen saffieren als bescherming bij het raadplegen van orakels, terwijl de Romeinen geloofden dat saffieren wijsheid en zuiverheid symboliseerden. In de Middeleeuwen droegen geestelijken saffieren om de hemel te symboliseren, en men geloofde dat de edelsteen de kracht had om goddelijke gunsten aan te trekken.

Oval Blue Sapphire Pendant With Diamond Halo

De wetenschap achter de schoonheid: Wat maakt een saffier?

Saffieren behoren tot de korundfamilie van mineralen, waartoe ook robijnen behoren. De blauwe kleur komt door de aanwezigheid van ijzer en titanium in de kristalstructuur. Hoewel blauw de populairste kleur is, komen saffieren ook voor in andere kleuren, behalve rood. De duurzaamheid van saffieren, met een waarde van 9 op de schaal van Mohs, maakt ze een perfecte keuze voor sieraden die de tand des tijds doorstaan.

De vele tinten saffieren: Verder dan blauw

Blauwe saffieren zijn het meest bekend, maar deze edelsteen is er in verschillende kleuren, waaronder roze, geel en zelfs wit. Elke tint heeft zijn eigen unieke aantrekkingskracht en betekenis. Zo worden roze saffieren vaak geassocieerd met romantiek, terwijl gele saffieren welvaart zouden symboliseren.

De symboliek van saffier: Meer dan alleen een mooie edelsteen

Saffieren zijn niet alleen mooi om naar te kijken; ze dragen ook een schat aan symboliek met zich mee. Traditioneel worden ze gezien als stenen van wijsheid, die helderheid en inzicht bieden. Ze worden ook geassocieerd met goddelijke gunst en worden vaak gebruikt in religieuze sieraden. In de moderne tijd worden saffieren gezien als een symbool van integriteit en zijn ze een populaire keuze voor verlovingsringen.

Emerald Cut Sapphire And Pavé Diamond Ring

Zorg voor uw saffier: Tips voor een lang leven

Saffieren zijn relatief gemakkelijk te verzorgen vanwege hun duurzaamheid. Het is echter essentieel om ze regelmatig schoon te maken om hun glans te behouden. Gebruik milde zeep en warm water en vermijd agressieve chemicaliën. Het is ook aan te raden om je saffieren sieraden apart te bewaren om krassen te voorkomen.

De markt voor saffieren: Wat u moet weten voordat u koopt

Bij de aankoop van een saffier is het cruciaal om te kijken naar de kleur, helderheid, slijpvorm en het karaatgewicht. De waarde van een saffier neemt toe met de rijkdom van de kleur en de afwezigheid van insluitsels. Koop altijd bij gerenommeerde handelaren en vraag naar een certificering om er zeker van te zijn dat je een steen van hoge kwaliteit krijgt.

Onze saffierjuwelen

1 810,00 (incl. btw)
1 415,00 (incl. btw)
1 295,00 (incl. btw)
1 460,00 (incl. btw)
1 190,00 (incl. btw)
3 450,00 (incl. btw)
Uitverkocht
1 985,00 (incl. btw)
Uitverkocht
2 340,00 (incl. btw)
Uitverkocht
4 550,00 (incl. btw)

Edelsteen Halskettingen

Hart saffier en diamant halo hanger

2 495,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Halo saffier ring

2 730,00 (incl. btw)
2 850,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Halo saffier ring

2 965,00 (incl. btw)
4 840,00 (incl. btw)
Uitverkocht
1 950,00 (incl. btw)
815,00 (incl. btw)
Uitverkocht
2 575,00 (incl. btw)
3 290,00 (incl. btw)
Uitverkocht
4 470,00 (incl. btw)
Uitverkocht
2 090,00 (incl. btw)
3 080,00 (incl. btw)
4 325,00 (incl. btw)
Uitverkocht
3 775,00 (incl. btw)
1 060,00 (incl. btw)
1 040,00 (incl. btw)
1 260,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Fashion saffier ring

815,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Ovalen saffier ring

1 715,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Mini saffier ring

595,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Mini saffier ring

595,00 (incl. btw)
12 450,00 (incl. btw)

Trilogie Verlovingsring

Trilogie saffier ring

5 550,00 (incl. btw)
1 320,00 (incl. btw)
21 450,00 (incl. btw)
7 725,00 (incl. btw)
Uitverkocht

Edelsteen Halskettingen

Peervormige safier hanger met diamant

1 990,00 (incl. btw)
8 450,00 (incl. btw)

Veelgestelde vragen: September Geboortesteen - Saffier

De geboortesteen voor september is de saffier. Deze edelsteen staat bekend om zijn prachtige blauwe tint en wordt al eeuwenlang gekoesterd om zijn schoonheid en symboliek.

Saffieren worden gemaakt van korund, een mineraal waartoe ook robijnen behoren. De blauwe kleur in saffieren komt door de aanwezigheid van ijzer en titanium in de kristalstructuur.

Blauw is de populairste en bekendste kleur voor saffieren, maar saffieren zijn er in veel verschillende kleuren. Saffieren kunnen roze, geel, groen en zelfs wit zijn. De enige kleur waarin je geen saffier zult vinden is rood, omdat rood korund wordt geclassificeerd als robijn.

Saffieren worden van oudsher gezien als symbolen van wijsheid, adel en goddelijke gunst. Ze zijn door de geschiedenis heen gebruikt voor bescherming en begeleiding en worden vaak geassocieerd met kwaliteiten als integriteit en loyaliteit.

Saffieren zijn ongelooflijk duurzaam, met een hardheid van 9 op de Mohs-hardheidsschaal. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor sieraden die dagelijks gebruik kunnen weerstaan, zoals verlovingsringen.

Saffieren zijn relatief gemakkelijk te verzorgen. Je kunt ze schoonmaken met milde zeep en warm water. Gebruik geen agressieve chemicaliën of schuurmiddelen en bewaar je saffieren sieraden apart om krassen te voorkomen.

Bij de aankoop van een saffier moet je rekening houden met de vier C’s: Kleur, Helderheid, Snit en Karaatgewicht. De rijkdom van de kleur en de afwezigheid van insluitsels verhogen de waarde van de edelsteen. Koop altijd van gerenommeerde handelaren en vraag naar een certificering om er zeker van te zijn dat je een steen van hoge kwaliteit krijgt.

Ja, veel saffieren op de markt hebben een warmtebehandeling ondergaan om hun kleur en helderheid te verbeteren. Het is belangrijk om uw juwelier te vragen naar eventuele behandelingen die de edelsteen heeft ondergaan.

Absoluut! Saffieren zijn een populaire keuze voor verlovingsringen vanwege hun duurzaamheid en symbolische betekenis. Ze bieden een uniek en kleurrijk alternatief voor traditionele diamanten ringen.

De prijs van een saffier kan sterk variëren, afhankelijk van de kwaliteit, grootte en herkomst. Hoogwaardige blauwe saffieren kunnen variëren van $25 tot $11.000 per karaat. Raadpleeg altijd een gerenommeerde juwelier om de waarde te bepalen van de specifieke edelsteen die u overweegt.

Blauwe saffier verlovingsringen Orogem video

YouTube video