Saffieren

Saffieren, de geboortesteen voor september, fascineren de mensheid al eeuwenlang. Deze edelstenen staan bekend om hun opvallende blauwe kleur en staan symbool voor wijsheid, adel en goddelijkheid. Maar wat maakt saffieren zo betoverend? In deze uitgebreide gids verkennen we de geschiedenis, de kenmerken en de culturele betekenis van deze betoverende edelsteen.

Emerald Saffier En Pavé Diamanten Ring

De eeuwenoude allure van saffieren

Saffieren worden al sinds de oudheid vereerd. De Grieken droegen saffieren als bescherming bij het raadplegen van orakels, terwijl de Romeinen geloofden dat saffieren wijsheid en zuiverheid symboliseerden. In de Middeleeuwen droegen geestelijken saffieren om de hemel te symboliseren, en men geloofde dat de edelsteen de kracht had om goddelijke gunsten aan te trekken.

Oval Blue Sapphire Pendant With Diamond Halo

De wetenschap achter de schoonheid: Wat maakt een saffier?

Saffieren behoren tot de korundfamilie van mineralen, waartoe ook robijnen behoren. De blauwe kleur komt door de aanwezigheid van ijzer en titanium in de kristalstructuur. Hoewel blauw de populairste kleur is, komen saffieren ook voor in andere kleuren, behalve rood. De duurzaamheid van saffieren, met een waarde van 9 op de schaal van Mohs, maakt ze een perfecte keuze voor sieraden die de tand des tijds doorstaan.

De vele tinten saffieren: Verder dan blauw

Blauwe saffieren zijn het meest bekend, maar deze edelsteen is er in verschillende kleuren, waaronder roze, geel en zelfs wit. Elke tint heeft zijn eigen unieke aantrekkingskracht en betekenis. Zo worden roze saffieren vaak geassocieerd met romantiek, terwijl gele saffieren welvaart zouden symboliseren.

De symboliek van saffier: Meer dan alleen een mooie edelsteen

Saffieren zijn niet alleen mooi om naar te kijken; ze dragen ook een schat aan symboliek met zich mee. Traditioneel worden ze gezien als stenen van wijsheid, die helderheid en inzicht bieden. Ze worden ook geassocieerd met goddelijke gunst en worden vaak gebruikt in religieuze sieraden. In de moderne tijd worden saffieren gezien als een symbool van integriteit en zijn ze een populaire keuze voor verlovingsringen.

Emerald Cut Sapphire And Pavé Diamond Ring

Zorg voor uw saffier: Tips voor een lang leven

Saffieren zijn relatief gemakkelijk te verzorgen vanwege hun duurzaamheid. Het is echter essentieel om ze regelmatig schoon te maken om hun glans te behouden. Gebruik milde zeep en warm water en vermijd agressieve chemicaliën. Het is ook aan te raden om je saffieren sieraden apart te bewaren om krassen te voorkomen.

De markt voor saffieren: Wat u moet weten voordat u koopt

Bij de aankoop van een saffier is het cruciaal om te kijken naar de kleur, helderheid, slijpvorm en het karaatgewicht. De waarde van een saffier neemt toe met de rijkdom van de kleur en de afwezigheid van insluitsels. Koop altijd bij gerenommeerde handelaren en vraag naar een certificering om er zeker van te zijn dat je een steen van hoge kwaliteit krijgt.

Onze saffierjuwelen

1 415,00 (incl. btw)
1 295,00 (incl. btw)
1 460,00 (incl. btw)
1 190,00 (incl. btw)
1 985,00 (incl. btw)
2 340,00 (incl. btw)
3 450,00 (incl. btw)

Edelsteen Halskettingen

Hart saffier en diamant halo hanger

2 495,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Halo saffier ring

2 730,00 (incl. btw)
2 850,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Halo saffier ring

2 965,00 (incl. btw)
1 950,00 (incl. btw)
815,00 (incl. btw)
2 575,00 (incl. btw)
4 470,00 (incl. btw)
2 090,00 (incl. btw)
4 125,00 (incl. btw)
3 775,00 (incl. btw)
1 060,00 (incl. btw)
1 040,00 (incl. btw)
1 260,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Fashion saffier ring

815,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Ovalen saffier ring

1 715,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Mini saffier ring

595,00 (incl. btw)

Edelsteen Ringen

Mini saffier ring

595,00 (incl. btw)