Ben je van plan om je aanzoek te doen in Antwerpen?

Wij hebben een lijst samengesteld met de meest romantische en unieke aanzoeksplekken in Antwerpen om je aanzoek onvergetelijk te maken.

1# Uitkijkend over de Antwerpse Schelde bij zonsondergang

Locatie: Steenplein, Antwerpen, België

Waarom het perfect is: Stel je de zonsondergang over de Schelde voor terwijl je op je knie gaat. Het plein van het middeleeuwse fort van Antwerpen, Het Steen, biedt een panoramisch uitzicht over de rivier en het oude centrum van de stad. Voor een alternatief uitzicht maak je een romantische wandeling door de Sint Annatunnel naar de linkeroever.

2# Vlaeykensgang: Een verborgen schat

Locatie: Vlaeykensgang, Antwerpen, België

Waarom het perfect is: Stap terug in de tijd in deze verborgen 16e-eeuwse straat. De Vlaeykensgang biedt een rustige en rustieke omgeving, waardoor het een intieme plek is voor een aanzoek. De straat is ook de thuisbasis van het gerenommeerde restaurant Sir Anthony Van Dijck, perfect voor een heerlijke maaltijd.

3# Museum Plantin-Moretus: Een historische tuin

Locatie: Museum Plantin-Moretus, Antwerpen, België

Waarom het perfect is: Voor geschiedenisliefhebbers biedt de binnentuin van het Museum Plantin-Moretus een serene en intieme omgeving. Deze plek is geïnspireerd op 16e-eeuwse tuinen en biedt een vredige sfeer in een historische omgeving.

4# Scheldebocht: Een romantische wandeling

Locatie: Scheldebocht, Antwerpen, België

Waarom het perfect is: Maak een romantische wandeling langs de Scheldebocht voor een sereen aanzoek. Het gebied biedt een geweldig uitzicht op het water en het stadslandschap, vooral betoverend tijdens zomeravonden.

5# Beeldentuin Middelheim: Kunst en natuur

Locatie: Beeldentuin Middelheim, Antwerpen, België

Waarom perfect: Als je van kunst en natuur houdt, biedt deze iconische locatie een vredige omgeving te midden van beeldhouwwerken en groen. In het park staan verschillende kunstwerken die een creatief tintje geven aan jullie speciale moment.

6# Stille Kamer: Een plek van stilte

Locatie: Stille Kamer, Eilandje, Antwerpen, België

Waarom het perfect is: De Stille Kamer, ontworpen door Cédric Etienne in 2020, is een heiligdom van stilte. Deze unieke plek in het Noorderpershuis biedt een serene sfeer voor een echt bijzonder aanzoek.

Antwerpen biedt een overvloed aan romantische plekjes voor elk soort koppel. Of je nu op zoek bent naar een historische setting, een verborgen juweeltje of een vredig toevluchtsoord, je zult de perfecte plek vinden om je aanzoek onvergetelijk te maken.