Verlovingsringen van smaragd

Al generaties lang is de smaragd een fascinerende edelsteen, waarvan de weelderige groene tinten de essentie van vitaliteit en rijkdom belichamen. Een verlovingsring met smaragd is gekozen vanwege zijn bijzondere schoonheid en biedt een vleugje pracht en een diepe band met de geschiedenis en de natuur.

Smaragd is de geboortesteen van mei en wordt vaak geassocieerd met vooruitziendheid en geluk. Het diepe groen staat al lang symbool voor wedergeboorte en vernieuwing van de liefde, waardoor het een betekenisvolle keuze is voor een huwelijksbelofte.

Na de trend van gepersonaliseerde en celebrity-geïnspireerde keuzes in verlovingsringen, hebben smaragden een opleving in populariteit gezien. Geïnspireerd door VIP selecties, zoals Halle Berry’s opmerkelijke smaragd verlovingsring, bieden deze stenen een alternatief voor het traditionele met een knipoog naar de op maat gemaakte elegantie die de mensen in de spotlights verkiezen.

Bekijk de webvideo
Green Emerald Engagement Rings Antwerp Orogem Jewelers

Edelsteen Ringen

Emerald halo diamanten ring

4 650,00 (incl. btw)
17 900,00 (incl. btw)
965,00 (incl. btw)
12 950,00 (incl. btw)
13 500,00 (incl. btw)
1 425,00 (incl. btw)
12 375,00 (incl. btw)

Veelgestelde vragen over groene smaragd verlovingsringen

 1. Waarom zijn smaragden zo populair als verlovingsringen?
  Smaragden worden gewaardeerd om hun kenmerkende groene tint en zeldzaamheid en bieden koppels een uniek en betekenisvol symbool van hun liefde.
 2. Hoe duurzaam zijn smaragden ringen?
  Smaragden staan tussen 7,5 en 8 op de schaal van Mohs, wat wijst op een goede duurzaamheid. Ze moeten echter zorgvuldig worden behandeld en onderhouden om hun allure na verloop van tijd te behouden.
 3. Kunnen smaragden ringen dagelijks gedragen worden?
  Ja, met de juiste zorg. Het is raadzaam om smaragden te beschermen tegen agressieve chemicaliën en omgevingen en ze veilig op te bergen als je ze niet gebruikt.
 4. Hoe moet ik mijn smaragden verlovingsring onderhouden?
  Regelmatig schoonmaken met warm zeepwater en een zachte borstel wordt aanbevolen. Vermijd ultrasone reinigers en vraag professionele hulp voor periodieke inspecties.
 5. Zijn smaragden duurder dan diamanten?
  Smaragd prijzen variëren op basis van kwaliteit. Smaragden van topkwaliteit kunnen in waarde diamanten evenaren of overtreffen vanwege hun uitzonderlijke kenmerken.
 6. Welke criteria worden gebruikt om smaragden te beoordelen?
  Smaragden worden beoordeeld op kleur, helderheid, slijpsel en karaatgewicht, waarbij de nadruk ligt op de intensiteit en toon van hun groene tint.
 7. Welke monturen passen bij smaragdringen?
  Beschermende zettingen zoals een bezel of halo zijn aan te raden om de delicate randen van smaragden te beschermen en hun levensduur te verlengen.
 8. Is maatwerk een optie voor smaragden verlovingsringen?
  Zeker. Aanpassing zorgt voor een persoonlijk tintje, zodat bruidsparen het ontwerp kunnen aanpassen met voorkeursinstellingen, diamanten accenten en metaalselecties.
 9. Welke regio’s staan bekend om hun smaragden van topkwaliteit?
  Colombia staat erom bekend dat het enkele van de mooiste smaragden ter wereld voortbrengt, die gewaardeerd worden om hun uitzonderlijke kleurverzadiging en helderheid.