Robijn

De naam van de steen komt van het Latijnse woord rubella, wat rood betekent. Robijn, ook wel bekend als de “Koning der Edelstenen” of de “Edelsteen”, heeft de mensheid eeuwenlang betoverd met zijn betoverende schoonheid en het geloof in zijn magische en helende eigenschappen. Door de geschiedenis heen is deze stralende rode edelsteen geassocieerd met verschillende mystieke en metafysische eigenschappen, vaak vereerd om zijn vermogen om het fysieke, emotionele en spirituele welzijn te bevorderen.

0.90 Carat Ruby Diamond Halo Engagement Ring

Een korte geschiedenis van robijn:

Robijn werd al duizenden jaren voor Christus in de oudheid gevonden. De eerste vondsten werden gedaan in India en naarmate sieraden populairder werden, werden robijnen ook gedolven in Griekenland, Egypte en Rome. Uiteraard werden robijnen sieraden ontdekt in de accessoirecollecties van extreem rijke mensen zoals de aristocratie, spirituele adviseurs, ambtenaren en koningen.

Robijnen werden in die tijd niet alleen gebruikt in sieraden, maar ook om boeken, interieurartikelen, kleding en religieuze dingen te versieren. Vandaag de dag is robijn een populaire stof die wordt gebruikt om 90% van de sieraden te maken. Andere toepassingen voor robijn zijn lasertechnologie, de productie van apparaten, huishoudelijke en interieurproducten en designspullen.

Kenmerken van robijn:

Robijnen behoren tot de mineraalsoort korund, waartoe ook saffieren behoren. De kleur varieert van helderroze tot dieprood. Er zijn ook zeldzame exemplaren met een paarse tint (“duivenbloed”). De kleur wordt beïnvloed door de hoeveelheid chroom in de samenstelling. De tint kan zelfs de plaats van winning bepalen.

Afzettingen van grote helderrode stenen worden gevonden in Myanmar en kleine karmijnrode stenen in Tanzania. Uiterlijk lijkt het kristal op spinel, granaat, toermalijn of topaas.

Robijn behoort tot de eerste categorie edelstenen. Het is vrij hard (9 punten op de schaal van Mohs), maar tegelijkertijd breekbaar en splijt gemakkelijk. De zogenaamde stermineralen zijn van grote waarde. Hun vorm hebben ze te danken aan de aanwezigheid van naaldachtige insluitsels van rutiel. Ze lopen uiteen als de stralen van een ster. In de regel zijn het er 6, maar er zijn ook varianten met 12 of 24. De sterrobijn onderscheidt zich van andere robijnen door zijn ondoorzichtigheid. Maar als er fel licht op valt, schittert hij betoverend. Ringen met een robijn van deze vorm zien er bijzonder indrukwekkend uit.

De magische en helende eigenschappen van robijn

  1. Vitaliteit en energie: Van robijn wordt gezegd dat het een krachtige steen is die iemands levenskrachtenergie of “chi” versterkt. Men denkt dat robijn het lichaam stimuleert en versterkt, waardoor de vitaliteit en levenslust toeneemt. In oude culturen droegen krijgers robijnen mee in de strijd als een beschermende talisman, omdat ze geloofden dat het hen moed en kracht zou geven.
  2. Passie en liefde: Door de eeuwen heen werd robijn vereerd om zijn beschermende eigenschappen. Men gelooft dat robijn de drager beschermt tegen negativiteit, gevaar en psychische aanvallen. Men denkt dat robijn moed, vertrouwen en de vastberadenheid inboezemt die nodig zijn om uitdagingen te overwinnen.
  3. Emotionele genezing: Als edelsteen van passie en liefde zou robijn helpen bij het helen van emotionele wonden en het bevorderen van emotioneel welzijn. Er wordt gezegd dat het zelfliefde, zelfacceptatie en het loslaten van emotionele blokkades aanmoedigt.
  4. Positieve energie en voorspoed:Robijn wordt vaak geassocieerd met overvloed en voorspoed. Men gelooft dat het positieve energie, rijkdom en succes aantrekt in het leven van de drager.

Robijn Verlovingsringen

Veelgestelde vragen over robijn

Robijn is een stralende rode edelsteen die de geboortesteen van juli is. Men gelooft dat deze steen verschillende mystieke en metafysische eigenschappen heeft, waaronder het bevorderen van vitaliteit, energie, passie, liefde, bescherming, emotionele genezing, positieve energie en voorspoed.

Robijnen behoren tot de mineraalsoort korund, waartoe ook saffieren behoren. Ze zijn vrij hard (9 punten op de schaal van Mohs), maar tegelijkertijd breekbaar en splijten gemakkelijk. De kleur van robijnen varieert van helderroze tot dieprood. Er zijn ook zeldzame exemplaren met een paarse tint (“duivenbloed”). De kleur wordt beïnvloed door de hoeveelheid chroom in de samenstelling. De tint kan zelfs de plaats van extractie bepalen.

Van robijnen wordt gezegd dat ze verschillende magische en helende eigenschappen hebben. Er wordt gezegd dat robijnen iemands levenskrachtenergie of “chi” versterken, het lichaam stimuleren en verkwikken, vitaliteit en passie voor het leven vergroten, de drager beschermen tegen negativiteit, gevaar en psychische aanvallen, moed, vertrouwen en de vastberadenheid inboezemen die nodig zijn om uitdagingen te overwinnen, helpen bij het helen van emotionele wonden en het bevorderen van emotioneel welzijn, zelfliefde, zelfacceptatie en het opheffen van emotionele blokkades aanmoedigen en positieve energie, rijkdom en succes aantrekken in het leven van de drager.

Om goed voor je robijnen sieraden te zorgen, moet je voorkomen dat ze worden blootgesteld aan agressieve chemicaliën, extreme temperaturen en overmatige druk. Je moet ze ook regelmatig schoonmaken met een zachte doek en een mild sopje.

Robijn sieraden zijn te koop bij verschillende retailers, waaronder juweliers, online retailers en edelsteenmijnen. Bij het kopen van robijn sieraden is het belangrijk om je onderzoek te doen om ervoor te zorgen dat je een echte robijn koopt van een gerenommeerde bron.