VERLOVINGSRING KOOPGIDS

2023

OROGEM Jewelers

De gewoonte om een verlovingsring met een solitaire diamant te geven werd populair in de 19e eeuw, dankzij een reclamecampagne van juwelier De Beers.  

Sindsdien is de diamanten solitaire verlovingsring een van de meest iconische symbolen van romantische liefde geworden

1. MATERIALEN

Goud is een klassiek materiaal voor verlovingsringen, verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder geel, wit en roze. Goud is duurzaam en behoudt zijn schoonheid na verloop van tijd.

Platina is een kostbaar en duurzaam metaal, ideaal voor een verlovingsring die lang meegaat. Platina is ook hypoallergeen, geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

2. ONTWERP  

Het kiezen van het juiste ontwerp is cruciaal om iemands gevoelens en stijl uit te drukken. Er zijn vier belangrijke stijlen van verlovingsringen om uit te kiezen 

2. ONTWERP   

Solitaire ring

De solitaire ring is het meest klassieke en elegante ontwerp, bestaande uit een enkele diamant of edelsteen in het midden van de ring. Een minimalistische en tijdloze look.

2. ONTWERP

Pavé Verlovingsring

De pavé verlovingsring heeft diamanten op de band, die een vleugje schittering aan de ring toevoegen.  

2. ONTWERP 

Halo verlovingsring

De diamanten halo ring heeft een grote diamant in het midden omgeven door een cirkel van kleinere diamanten, waardoor een helder en sprankelend effect ontstaat.  

2. ONTWERP

Trilogie

De trilogie of driesteenring tenslotte bestaat uit drie diamanten of edelstenen, die het verleden, het heden en de toekomst van het paar voorstellen.  

3. KEUZE VAN EDELSTENEN

Edelstenen zijn een belangrijk element van een verlovingsring, omdat ze de symbolische betekenis en de persoonlijke smaak van de drager kunnen uitdrukken 

3. KEUZE VAN EDELSTENEN 

Er zijn veel edelstenen om uit te kiezen, maar vier van de populairste zijn de diamant, de saffier, de smaragd en de robijn 

3. KEUZE VAN EDELSTENEN 

De diamant is de meest populaire edelsteen voor de verlovingsring en symboliseert zuiverheid, kracht en de eeuwigheid van de liefde 

3. KEUZE VAN EDELSTENEN 

De saffier, met zijn intens blauwe kleur, symboliseert trouw en oprechtheid. Saffieren zijn echter ook verkrijgbaar in vele andere kleuren, zoals roze, geel en groen.

3. KEUZE VAN EDELSTENEN 

De smaragd, met zijn diepgroene kleur, symboliseert hoop, vitaliteit en wedergeboorte.  

3. KEUZE VAN EDELSTENEN 

De robijn, met zijn dieprode kleur, symboliseert passie, liefde en geluk. Robijnen zijn zeer gewild vanwege hun schoonheid.

4. EEN RINGMAAT KIEZEN

Het kiezen van de juiste maat voor uw verlovingsring is belangrijk om maximaal comfort en de perfecte pasvorm te garanderen.  

5. BUDGETKEUZE

Het budget voor een verlovingsring kan sterk variëren, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren en financiële middelen van het paar.  Het is echter belangrijk om een realistisch en houdbaar budget.

Onze familiezaak steunt op traditionele waarden: vertrouwen, ervaring en een persoonlijke aanpak.