WAAROM KIEZEN WIJ VOOR NATUURLIJKE DIAMANTEN?

Een diamant is een waardevolle investering

Natuurlijke diamanten zijn populair als geschenk omdat ze uniek, uiterst zeldzaam en een kostbaar goed zijn dat in de loop der tijd zijn waarde behoudt.

Om de waardevolle investering van onze klanten te beschermen, zorgen wij ervoor dat elke diamant die wij gebruiken van natuurlijke oorsprong is en ethisch is verkregen.
Wij gebruiken alleen natuurlijke diamanten van de hoogste kwaliteit voor onze unieke en tijdloze juwelencollecties.

Elke diamant heeft een uniek verhaal dat miljoenen jaren oud is, neem geen genoegen met minder dan een unieke en zeldzame natuurlijke diamant.

Economische redenen

Natuurlijke diamanten juwelen worden vaak beschouwd als familiestukken en worden van generatie op generatie doorgegeven.
De fijnste diamantkristallen werden diep in de aarde gevormd en slechts minder dan 1% van de gedolven diamanten komt in aanmerking voor de hoogste edelsteenkwaliteit.

Emotionele waarden

Veel diamanten zijn gekristalliseerd in enkele van de meest extreme omgevingen op aarde, waaronder vulkanen, de diepzee en hete bronnen, bewerkt gedurende miljoenen jaren, uit de diepten van de aarde naar boven gehaald en veranderd in unieke stukken van extreme schoonheid.

Diamanten worden gebruikt als geschenk om speciale gelegenheden te herdenken, wij geloven dat uw kostbare levensgebeurtenissen het verdienen om gevierd te worden met een zeldzaam geschenk dat een diepere emotionele en financiële waarde heeft zoals een unieke natuurlijke diamant.

GECERTIFICEERDE DIAMANTEN

Al onze diamanten zijn gecertificeerd door de beste internationale laboratoria zoals GIA, IGI, HRD
Certified Diamonds Gia

Diamond grading rapporten, of diamant certificaten zoals ze vaak worden genoemd, beschrijven de specifieke kenmerken van een diamant. Een diamant certificaat geeft een beschrijving van de diamant en de vier C’s.

Wij verkopen onze diamanten met internationaal erkende certificaten van onafhankelijke gemmologische laboratoria met de hoogste professionele normen. Zij bieden kopers de ultieme zekerheid dat ze precies krijgen waar ze voor betalen.

Orogem is een trots lid van het meest betrouwbare label over diamantjuwelen in antwerpen: Antwerp’s Most Brilliant.

Natural Diamonds Certified Gia
Natural Diamonds Certified Hrd
Natural Diamonds Certified Igi

CONFLICTVRIJE DIAMANTEN

Orogem Juwelen conflict-vrije diamanten garantie

Onze ethische verantwoordelijkheid

Onze ethische verantwoordelijkheden hebben ertoe geleid dat we nultolerantie hebben voor conflictdiamanten, dat is waarom u zou moeten kiezen voor Orogem. We gebruiken alleen natuurlijke conflictvrije diamanten in onze juwelen, die afkomstig zijn uit legitieme bronnen die niet betrokken zijn bij de financiering van conflicten, voldoen aan alle toepasselijke wetten en gegarandeerd gecertificeerd conflictvrij zijn door onze leveranciers.

Elke diamant die wij verkopen is gecertificeerd conflictvrij in overeenstemming met de Patriot Act, het Kimberley-proces en resoluties van de Verenigde Naties.

Wat is een conflictdiamant?

Conflictdiamant is een term die wordt gebruikt om diamanten aan te duiden die worden gedolven in landen waar oorlog woedt en die illegaal worden verhandeld om de conflicten te financieren, of elke diamant die een negatieve impact heeft op het milieu en de menselijke samenleving.

Wanneer zijn diamanten echt conflictvrij?

Lees meer over dit onderwerp op de volgende pagina: https://diplomatie.belgium.be/nl/Beleid/beleidsthemas/uitgelicht/vrede_en_veiligheid/wanneer_zijn_diamanten_echt_conflictvrij

Het Kimberley-proces

Het Kimberley-proces (KP) verenigt overheden, maatschappelijke organisaties en de industrie om de stroom van conflictdiamanten – “ruwe diamanten die worden gebruikt om oorlogen tegen regeringen te financieren” – over de hele wereld te beperken.

Lees meer over het Kimberley Proces op de officiële webpagina: https://www.kimberleyprocess.com/

Conflict Free Diamond Jewellery Orogem - Orogem Jewelers
The Kimberley Process Conflict Free Diamonds 1 - Orogem Jewelers

Meer van OROGEM Jewelers

losse diamanten kopen HOE DIAMANTKWALITEIT TE BEGRIJPEN