Ontdek de schoonheid van onze uitgebreide diamantcollectie! Duik diep in onze volledige diamantvoorraad, met meer dan 4.000 met de hand geselecteerde edelstenen.

Als je haast hebt, mis dan onze diamanten klaar om te versturen
 collectie niet voor onmiddellijke verzendopties.


Diamanten klaar om te versturen


Diamanten Kopen In AntwerpenDiamanten kopen in antwerpen

Diamanten kopen in Antwerpen rechtstreeks van ons diamantbureel in Antwerpen aan onklopbare prijzen. Veelzijdige selectie van GIA, HRD, IGI gecertificeerde diamanten en natuurlijk gekleurde diamanten.

Bent u een detailhandelaar?

Heeft u een juwelierszaak en wenst u onze juwelen te verkopen of heeft u een betrouwbare diamantleverancier nodig voor uw klanten of juwelen?

Wij staan klaar om uw volgende zakenpartner in Antwerpen te worden en wachten op uw bericht.

Nu aanvragen
Antwerp Diamond Seller
Cropped Faxcqdwxgayvttz Scaled 1 - Orogem Jewelers

Meer informatie over diamanten

U overweegt de aankoop van een diamant, dan is het zeer belangrijk dat u zich op voorhand voldoende informeert over de specificaties van deze bijzondere steen.

Lees onze gids om de diamantkwaliteit te begrijpen, gebaseerd op de 4 c’s van diamanten: diamantkaraat, diamantkleur, diamanthelderheid en diamantslijpsel.

HOE DIAMANTKWALITEIT TE BEGRIJPEN

veelgestelde vragen over online diamanten kopen

Om te bepalen of een online juwelier betrouwbaar is, raden wij aan om hun online reviews te lezen. Klantbeoordelingen zijn van cruciaal belang voor het succes van een online verlovingsring winkel, en ze kunnen waardevolle informatie over een juwelier niveau van de dienstverlening, kwaliteit en waarde.

Wij zijn ook trots lid van het ‘Antwerp’s Most Brilliant’ label dat wij sinds de start in 2014 mogen vertegenwoordigen. Juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen voldoen krijgen het kwaliteitslabel van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre.

Kijk wat mensen zeggen over OROGEM Juweliers

OROGEM REviews

De ronde briljant slijpvorm is de meest voorkomende diamant slijpvorm voor verlovingsringen, goed voor meer dan twee derde van alle diamanten die vandaag verkocht worden.

De ronde briljant geslepen diamant heeft 58 facetten (inclusief het ‘culet’) en zorgt voor een geweldige reflectie van licht, of helderheid. Het briljant rond slijpsel heeft de meeste facetten van alle diamantvormen en is de reden waarom ze het hoogste niveau van lichtreflectie en breking hebben.

Om drie belangrijke redenen kost een ronde diamant meer per karaat dan andere, goedkopere diamanten:

1) Een aanzienlijk deel van de ruwe steen moet worden weggeslepen om het vuur en de helderheid van de ronde vorm te bereiken.

2) Het kost veel tijd en vaardigheid om de ideale ronde diamant te slijpen.

3) Zijn populariteit en sterke vraag

De dimensies van de slijpwijze van een diamant, en niet de vorm waarin hij geslepen is, is het meest bepalende element voor de kwaliteit. Ronde diamanten daarentegen maximaliseren de lichtinval, waardoor ze er oogverblindender en van betere kwaliteit uitzien.

De waarde van een diamant wordt hoofdzakelijk bepaald door de zogenaamde vier C’s.

KARAAT: het gewicht van de diamant

KLEUR: hoe witter de diamant, hoe zeldzamer hij is en dus hoe hoger zijn waarde.

HELDERHEID: hoe zuiverder de diamant, hoe hoger de waardering.

CUT: de manier waarop de steen geslepen is en het licht weerkaatst

Read more

Een hoge score op de 4 C’s impliceert natuurlijk een hoge kwaliteit van de diamant. Echter, als u niet in staat bent om een diamant te vinden die bij uw budget en eisen past, kunt u een iets lagere kwaliteitsscore voor één van de 4 C’s accepteren, of de aankoop van een iets kleinere diamant.

De aankoop van een diamant mag nooit overhaast gebeuren, zeker niet als het gaat om zoiets belangrijks als een verlovingsring.

Het kan moeilijk zijn om te bepalen of u de maximale prijskwaliteit behaald uit uw budget als u geen specialist bent op dit gebied, daarom raden wij u aan om vrijblijvend advies in te winnen bij Yannick, onze diamantexpert.

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een diamant online is dat, aangezien het nu een gevestigde online business is, u veel lagere prijzen zult vinden dan in de lokale juwelierszaken. Bovendien betekent de mogelijkheid om rechtstreeks te kopen van een lid van de Belgische diamantbeurzen een lagere prijs en een breder scala aan opties om uit te kiezen.

Er zijn verschillende diamantlaboratoria die certificaten afleveren, maar niet alle laboratoriumrapporten zijn gelijkwaardig. Wij raden sterk aan enkel diamanten te kopen die GIA, HRD en IGI geaccrediteerd zijn om een optimaal niveau van kwaliteitsgarantie te verkrijgen.

Conflictdiamant is een term die wordt gebruikt om diamanten aan te duiden die in landen in oorlogsgebied worden gedolven en illegaal worden verhandeld om de conflicten te financieren, of elke diamant die een negatieve impact heeft op het milieu en de menselijke samenleving. Elke diamant die wij verkopen is conflictvrij verklaard in overeenstemming met de Patriot Act, het Kimberley-proces en resoluties van de Verenigde Naties.

meer diensten van orogem