About Us 1 - Orogem Jewelers

VIER GENERATIES ERVARING

Orogem is een familiezaak gevestigd in Antwerpen, de diamanthoofdstad van de wereld. We combineren onze juwelierszaak met een diamantbureel, zodat we onze klanten een combinatie kunnen bieden van geraffineerde ontwerpen en diamanten van hoge kwaliteit. We verzorgen ook al uw herstellingen.

Orogem is opgericht in 1918 door Constant Van Camp en wordt vandaag gerund door zijn achterkleinzoon, Yannick Van Camp. Onze juwelen zijn het resultaat van de marktkennis en de ervaring in ontwerp, productie en goudsmederij opgebouwd door vier gepassioneerde generaties.

Onze familiezaak steunt op traditionele waarden: vertrouwen, ervaring en een persoonlijke aanpak. Daarom zijn we gespecialiseerd in unieke juwelen en doen we geen seriewerk.

Als deze aanpak u als muziek in de oren klinkt, dan is Orogem uw aangewezen familiejuwelier. Samen met u gaan we op zoek naar het perfecte juweel voor uw speciale momenten en altijd voor een eerlijke prijs.

ANTWERP’S MOST BRILLIANT

Brilliant 1Ggoodsize - Orogem Jewelers

Bij Orogem maken we de reputatie van Antwerpen als diamanthoofdstad van de wereld waar. Onze professionele toewijding werd beloond met het kwaliteitslabel “Antwerp’s Most Brilliant”, dat wordt toegekend door de Stad Antwerpen en het World Diamond Centre.

Dit certificaat wordt enkel uitgereikt aan juweliers die voldoen aan 30 strikte vereisten inzake duurzaamheid, ethiek, veiligheid, transparantie, garanderen van service na verkoop en stabiliteit. Een onafhankelijk controle-organisme onderzoekt of de juwelier voldoet aan de kwaliteitsnormen van het certificaat.

Bij Orogem zijn we heel trots op dit kwaliteitslabel, dat u toelaat uw aankoop bij ons in volle vertrouwen te doen! Moest u desalniettemin behoefte hebben aan een onafhankelijke partij die helpt eventuele geschillen op te lossen verwijzen wij u graag door naar Belmed, een initiatief van de Federale Overheidsdienst Economie.

OP MAAT GEMAAKTE JUWELEN

Cus Web Right1 - Orogem Jewelers
Cus Web Right2 - Orogem Jewelers
Cus Web Right3 - Orogem Jewelers

Orogem maakt juwelen op maat. Ons team werkt met uw idee of foto en geeft desgevallend uw oude juwelen een nieuwe stijl. We brengen uw idee tot leven in een heel persoonlijke creatie die is aangepast aan uw stijl en budget.

Trouwringen, een unieke verlovingsring, een opvallend halssnoer of stijlvolle oorringen met diamanten of edelstenen … we kunnen ze allemaal voor u op maat maken. We betrekken u bij iedere fase van het productieproces – van de eerste schets tot en met de eindafwerking – zodat u zeker bent van het eindresultaat en uw tevredenheid gegarandeerd is.

De grootte en de vorm van de steen zullen het ontwerp van uw op maat gemaakt juweel bepalen. De eerste stap is dus om in onze collectie de diamant of edelsteen te vinden die past bij uw ontwerp en budget.

Het ontwerp tekenen is het meest creatieven en opwindende deel van het process. U ziet uw juweel vorm krijgen en wij zorgen vervolgens voor het technische productiegedeelte. Onze juwelen worden handgemaakt in Antwerpen door ervaren vakmensen die de hoogste kwaliteit van productie en afwerking garanderen.

U bent altijd van harte welkom voor een vrijblijvende consultatie met ons ontwerpteam om uw ideeen voor een ontwerp te bespreken.

Img 2846 - Orogem Jewelers

HET PRODUCTIEPROCES VAN EEN JUWEEL

Jewellery Making Process - Orogem Jewelers

Luxe in ieder detail

850 7425 - Orogem Jewelers
O05 Copy - Orogem Jewelers
R07A Copy - Orogem Jewelers
Ring Gelediamantjes Small - Orogem Jewelers

Onze juwelen zijn ontworpen en gemaakt door mensen voor mensen. Wij geloven in maatwerk, niet in seriewerk en combineren de liefde voor ons vak met een jarenlange ervaring. Onze inspiratie zijn de persoonlijke verhalen van onze klanten, die we voor hun vertalen in een origineel juweel.

Juwelen zijn levende herinneringen. Ze staan symbool voor de mooiste, onvergetelijke momenten van ons leven die we delen met wie ons dierbaar is.

Voor Orogem is een juweel de afdruk van uw unieke, persoonlijke verhaal.

Lid van de Belgische Diamantbeurs

Bourse - Orogem Jewelers

Wij zijn trotse leden van de Federatie van Belgische Diamantbeurzen sinds 1980. Dat betekent vooral dat wij aan de bron van de globale bevoorradingsketen voor diamant zitten.

We hoeven dus geen beroep te doen op tussenpersonen en kunnen onze klanten daardoor heel gunstige prijzen aanbieden.

SLEEPING BEAUTY, AS THE UNCUT DIAMOND HAS BEEN CALLED, AWOKE IN ANTWERP

Voor meer dan 5 eeuwen is diamant en het vakmanschap wereldwijd bekend als het handelsmerk in Antwerpen.

Antwerpen, erkend als wereldhoofdstad van de diamant, verhandeld 80 % van de ruwe diamant en 50 % van de geslepen diamant.

Dit betekend dat iedere kostbare diamant minstens eenmaal in de Antwerpse straten is gepasseerd. Er zijn vier belangrijke diamantbeurzen.

Antwerpen is niet alleen het zakelijk centrum van diamant maar staat tevens garant voor conflictvrije en eerlijke diamanthandel. Het is het centrum van vakkennis en technische perfectie.