Antwerp’s most brilliant 2024 – gecertificeerde juwelen


Orogem is een trots lid van het meest betrouwbare label over diamanten juwelen in Antwerpen

Wij maken de reputatie van Antwerpen als diamanthoofdstad van de wereld waar.
Onze professionele toewijding is bekroond met het “Antwerp’s Most Brilliant” label, het kwaliteitscertificaat van de stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre.

Dit certificaat wordt enkel toegekend aan juweliers die voldoen aan 30 strenge kwaliteitseisen op het vlak van duurzaamheid, ethiek, veiligheid, transparantie, service en bedrijfsstabiliteit. Een onafhankelijk controleorganisme Kiwa controleert of de juwelier voldoet aan de normen van het kwaliteitscertificaat. Dankzij dit prestigieuze label kunnen klanten hun juwelen met een gerust hart kopen.

Antwerp’s Most Brilliant sticker in onze etalage garandeert dat onze juwelen van de hoogste kwaliteit zijn op het vlak van betrouwbaarheid, producten en diensten.

Daarom kiest u voor uw diamanten juwelen voor Orogem Jewelers.

Bekijk de video-introductie
Label Antwerp'S Most Brilliant 2024 Orogem Jewelers Antwerp

Antwerp's most Brilliant veelgestelde vragen

‘Antwerp Most Brilliant’ label is een onderscheiding die wordt toegekend aan juwelierszaken in Antwerpen, België. Deze juweliers moeten voldoen aan hoge normen voor kwaliteit, kennis en vakmanschap. Het erkent de beste juweliers van de levendige en historische Antwerpse juwelenindustrie en dient verder als een symbool van uitmuntendheid voor de klant. Winkels met het AMB label staan bekend om hun uitzonderlijke producten en klantenservice.

Het ontvangen van het AMB label is een belangrijke verwezenlijking voor een juwelierszaak, want het geeft aan dat de winkel voldoet aan de strenge normen die door de stad Antwerpen, AWDC en een onafhankelijk bureau zijn vastgelegd. Deze normen omvatten gebieden zoals kwaliteit, vakmanschap en klantenservice. Met de toekenning van het AMB label wordt een juwelierszaak erkend als een van de beste juwelierszaken in Antwerpen en wordt ze door zowel consumenten als professionals uit de sector beschouwd als een betrouwbare bron voor hoogwaardige juwelen. Het label is een symbool van onderscheiding en een teken dat de winkel zich inzet voor een uitzonderlijke klantenervaring.

Een juwelier kan zichzelf kandidaat stellen waarop er via een streng evaluatieproces beoordeelt wordt op kwaliteit van vakmanschap, design, klantenservice en naleving van ethische normen. De evaluatie wordt uitgevoerd door een panel van deskundigen in de juwelenindustrie, een extra onafhankelijk bureau en slechts alleen de meest uitzonderlijke winkels krijgen het label. Het proces is bedoeld om ervoor te zorgen dat het ‘Antwerp Most Brilliant’ label een symbool van uitmuntendheid is waarop shoppers en professionals uit de sector kunnen vertrouwen.

Om het AMB label te ontvangen, moet een juwelier voldoen aan een reeks strenge criteria waaronder hoge normen voor kwaliteit van vakmanschap, innovatief design, uitzonderlijke klantenservice en naleving van ethische praktijken. Het panel van deskundigen dat de winkels beoordeelt, houdt rekening met factoren zoals het gebruik van duurzame materialen, transparante bedrijfspraktijken en aandacht voor details bij het maken van de juwelen. Het label wordt alleen toegekend aan winkels die zich consequent inzetten voor uitmuntendheid.

Je herkent een juwelier met het ‘Antwerp Most Brilliant’ label aan het officiële logo en certificaat, dat duidelijk zichtbaar in de winkel of op de website staat. Je kan ook aan het personeel van de winkel vragen of ze het label hebben en of ze meer informatie kunnen geven over wat het betekent. Winkels met het label zetten zich in voor het leveren van juwelen van hoge kwaliteit en een uitzonderlijke klantenservice, dus je kunt vertrouwen hebben in je aankoop als je bij een van deze winkels winkelt.

Het AMB label is een zeer gewaardeerde onderscheiding binnen de juwelenindustrie, vooral in Antwerpen en België. Hoewel het geen wereldwijd erkende prijs is, wordt het toch beschouwd als een symbool van uitmuntendheid voor juwelierszaken. De strenge criteria en het evaluatieproces voor de toekenning van het label zorgen ervoor dat het een vertrouwd kwaliteitsmerk is voor zowel lokale als internationale shoppers. Winkels met het ‘Antwerp Most Brilliant’ label zijn trots op hun erkenning en gebruiken het als een manier om zich te onderscheiden van anderen in de sector.

Ja, een juwelier kan zijn label verliezen als hij niet langer voldoet aan de hoge eisen die door de organisatoren van de award worden gesteld. Dit kan gebeuren als het vakmanschap, het ontwerp, de klantenservice of de ethische praktijken van de winkel onder het vereiste niveau vallen. Elke juwelier wordt tweejaarlijks beoordeelt op de criteria en hun prestaties om ervoor te zorgen dat het ‘Antwerp Most Brilliant’ label enkel wordt toegekend aan winkels die consequent blijk geven van een streven naar uitmuntendheid.