Luxury Tennis Bracelet Collection By Orogem Jewelers

Luxueuze tennisarmbanden - tijdloze elegantie

Dompel jezelf onder in de wereld van tijdloze elegantie met de kenmerkende Tennis Armband Collectie van Orogem Jewelers.

Elke armband is een symbool van verfijnde luxe, ingewikkeld vervaardigd om de natuurlijke pracht van onze ethisch verkregen diamanten te benadrukken. Laat de allure van fijn bewerkte sieraden je elk gebaar accentueren.

Tennisarmband collectie Antwerpen

Labgrown diamanten armbanden

8.00 karaat Labgrown Diamant Tennis armband

4 950,00 (incl. btw)

Labgrown diamanten armbanden

3.00 karaat Labgrown Diamant Tennis armband

2 995,00 (incl. btw)
13 185,00 (incl. btw)
13 450,00 (incl. btw)
10 890,00 (incl. btw)
36 300,00 (incl. btw)
7 985,00 (incl. btw)
5 565,00 (incl. btw)
3 250,00 (incl. btw)

Diamant Armbanden

2.10 Karaat Tennisarmband

4 595,00 (incl. btw)
5 395,00 (incl. btw)
10 285,00 (incl. btw)
6 050,00 (incl. btw)
5 930,00 (incl. btw)

Korte geschiedenis over tennisarmbanden

De tennisarmband is een tijdloos sieraad dat zijn naam te danken heeft aan een gedenkwaardig incident met de professionele tennisspeelster Chris Evert. Tijdens een wedstrijd op de U.S. Open in 1987 brak Evert’s diamanten armband, ontworpen met een symmetrisch patroon van inline diamanten, en viel van haar pols. De wedstrijd werd onderbroken om de armband te herstellen, waardoor de armbandstijl bekend werd als de “tennisarmband”. Deze gebeurtenis benadrukte de delicate elegantie en duurzaamheid van de armband, waardoor het zelfs tijdens actieve sportevenementen gedragen kon worden.

Hoe kies je de perfecte tennisarmband

Bij het kiezen van de perfecte tennisarmband moet je rekening houden met verschillende factoren:

 • Diamantkwaliteit: Ga op zoek naar diamanten van hoge kwaliteit. Let op de 4 C’s: slijpsel, helderheid, kleur en karaatgewicht. Een GIA-certificering kan de kwaliteit garanderen.
 • Type metaal: Kies een metaal dat de diamanten aanvult en bij je stijl past, zoals platina, wit-, geel- of roségoud.
 • Polsmaat: Zorg ervoor dat de armband comfortabel om je pols zit, met een stevige sluiting om verlies te voorkomen.
 • Voorkeur voor ontwerp: Beslis of je de voorkeur geeft aan een klassiek ontwerp of een modernere variant met unieke zettingen of accenten van gekleurde edelstenen.
 • Budget: Tennisarmbanden kunnen aanzienlijk in prijs variëren, dus bedenk hoeveel je bereid bent te investeren in dit tijdloze sieraad.


Veelgestelde vragen over tennisarmbanden

 1. Wat is een tennisarmband? Een tennisarmband is een armband met een symmetrisch patroon van diamanten of andere edelstenen, bekend om zijn elegante en tijdloze ontwerp.
 2. Waarom heet het een tennisarmband? De term ontstond toen de professionele tennisspeelster Chris Evert haar diamanten armband verloor tijdens een U.S. Open wedstrijd in 1987. Het incident vestigde de aandacht op deze stijl van armband, wat leidde tot de populaire bijnaam.
 3. Hoe kies ik de juiste maat voor een tennisarmband? Meet je pols en voeg een halve centimeter toe aan de maat voor comfort. Het moet goed passen, maar niet te strak.
 4. Waar moet ik op letten bij een kwalitatieve tennisarmband? Zoek naar goed geslepen diamanten of edelstenen van hoge kwaliteit, een duurzame sluiting en een zetting die de stenen stevig op hun plaats houdt.
 5. Kunnen tennisarmbanden elke dag gedragen worden? Ja, hun ontwerp is zowel elegant als duurzaam, waardoor ze geschikt zijn om elke dag te dragen.
 6. Hoe verzorg ik mijn tennisarmband? Houd het schoon met een zachte doek, vermijd blootstelling aan agressieve chemicaliën en laat het regelmatig door een professional controleren op losse stenen of schade.
 7. Zijn er verschillende stijlen tennisarmbanden? Ja, tennisarmbanden zijn er in verschillende stijlen, van klassieke ontwerpen met diamanten tot ontwerpen met gekleurde edelstenen of ingewikkeld metaalwerk.
 8. Kunnen tennisarmbanden worden aangepast? Veel juweliers bieden op maat gemaakte ontwerpen aan, waarbij je het type en de kwaliteit van de stenen, het metaal en de algemene stijl kunt kiezen.
 9. Is een tennisarmband een goede investering? Tennisarmbanden van hoge kwaliteit kunnen hun waarde behouden of zelfs verhogen, waardoor ze niet alleen een mooi sieraad zijn, maar ook een potentiële investering.
 10. Hoe moet ik mijn tennisarmband bewaren? Bewaar ze in een juwelendoosje met stoffen voering of in een zacht zakje, uit de buurt van andere sieraden om krassen te voorkomen.