Wij staan klaar om u onze beste service aan te bieden

OROGEM is een familiebedrijf met meer dan 70 jaar ervaring in de diamantindustrie in Antwerpen.
Neem vrijblijvend contact op met onze diamant adviseur, vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Om een schatting te verkrijgen kan u langs komen in de juwelierszaak. U kan ook het certificaat en de diamantafbeeldingen per e-mail naar ons verzenden of uw diamant naar ons toe zenden voor een taxatie ter plaatse.

Een offerte aanvragen

Veel gestelde vragen over de verkoop van diamanten en diamantjuwelen

Absoluut, als u uw diamanten juwelen niet langer draagt en er niet emotioneel aan gehecht bent, is het verstandiger deze te verkopen en hiermee geld te verdienen.

De angst en ongemak van klanten in verband met het verzenden van dure en emotionele zaken is heel begrijpelijk. Om een professionele en veilige service te bieden, hebben we alle operationele problemen na gezien, zoals verzekeringen en pakjes diensten. We maken gebruik van de diensten van een zeer veilige verzendingsfirma en het is uitzonderlijk dat deze vertragingen oploopt . Zo kunnen wij u garanderen dat uw goederen veilig en op schema aankomen .

Wij bieden aan onze klanten hoogwaardige sieraden en de mooiste diamanten . Wij verzorgen ook een uitmuntende reparatiedienst en een juweelontwerp afdeling voor de handgemaakte juwelen . Onze professionele toewijding is erkend door het label “Antwerp’s Most Brilliant”, dit certificaat wordt enkel gegeven aan juweliers die voldoen aan 30 strenge kwaliteitsnormen op het gebied van duurzaamheid, ethiek, veiligheid, transparantie, service en bedrijfsstabiliteit.

Ja dit kan . Het certificaat kan helpen bij de waardebepaling van de diamant, maar is niet verplicht. Onze diamantexperts kunnen ook zonder officieel certificaat de juiste waarde van uw edelsteen of diamant taxeren.

De waarde van een diamant wordt bepaald door wat bekend staat als de vier C’s in de diamanthandel.

KARAAT: Het gewicht van de diamant
KLEUR: Hoe witter de diamant, hoe zeldzamer hij is, en dus hoe hoger de waarde ervan.
Zuiverheid: Hoe zuiverder de diamant , hoe hoger de waardering zal zijn.
SLIJPVORM: De manier waarop de steen licht reflecteert, waardoor het de kenmerkende diamanten briljantie krijgt.

We kopen elke diamant met een gewicht van minimum 0,5 karaat of meer. We kopen nooit ruwe diamanten, zirkonia’s of in een” laboratorium” gefabriceerde diamanten.

Ja wij kopen op van een eenvoudig diamantjuweeltje tot meer gesofisticeerde juwelen en designerjuwelen met diamanten en edelstenen.

Ja. Wij geven u de hoogste prijs voor uw goud of platina . Deze zal deel uitmaken van de totale offerte .

We zijn niet geïnteresseerd in het kopen van in het lab gefabriceerde diamanten of andere diamant imitaties .

Zodra u ons eerste aanbod geaccepteerd heeft zend u uw goederen per verzekerde post naar ons toe . (wij regelen de koerier).
Na analyse van de diamanten door een professionele diamantair en aanvaarding van ons aanbod, maken wij het verschuldigde bedrag nog dezelfde dag op uw bankrekening over.