Verlovingsringen met blauwe saffier

Verlovingsringen met een blauwe saffier als center steen zijn al eeuwenlang populair. De diepblauwe rijke kleur onderscheidt de saffier van andere edelstenen en geeft een gesofistikeerde look aan de verlovingsring.
De geboortesteen voor september is saffier. De saffier symboliseert vriendschap en trouw en geeft kracht en onsterfelijkheid aan de drager ervan.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was de meest bekende saffier entourage verlovingsring deze van lady Di, lady Diana Spencer.

Sinds deze prachtige ring terug verscheen als verlovingsring van Kate Middleton in 2010, zijn  saffier entourage ringen enorm gegroeid in populariteit .
blue sapphires engagement rings
2 090 (incl. 21% VAT)
4 470 (incl. 21% VAT)
2 990 (incl. 21% VAT)
2 575 (incl. 21% VAT)
5 460 (incl. 21% VAT)
1 950 (incl. 21% VAT)
4 840 (incl. 21% VAT)

Edelsteen Ringen

Halo saffier ring

2 965 (incl. 21% VAT)
2 850 (incl. 21% VAT)

Edelsteen Ringen

Halo saffier ring

2 730 (incl. 21% VAT)

Verlovingsringen met blauwe saffier

Sinds mensenheugenis is de blauwe saffier de edelsteen bij uitstek die wordt geassocieerd met royalty en romantiek en daarom ook enorm geliefd bij beroemdheden en koningshuizen.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER VERLOVINGSRINGEN MET BLAUWE SAFFIER

Een blauwe saffier in een verlovingsring symboliseert oprechtheid, eerlijkheid en trouw. Het brengt geluk in het huwelijk en houdt het huwelijk sterk en gezond.

De kleur en vorm van een saffier zijn de belangrijkste factoren bij het bepalen van de waarde.

De ovale slijpvorm laat het meeste licht door de edelsteen gaan, waardoor de kleur wordt verbeterd.
Elke saffier heeft een uniek ontworpen vorm om zijn eigen gebreken te verbergen en zijn individuele kleuren te versterken.

Saffieren contrasteren prachtig met witte metalen zoals platina en witgoud. Deze laten de diepe kleuren van de saffier het beste tot zijn recht komen.

Saffieren zijn vrij hard, met een Mohs-hardheidsclassificatie van 9 .
Alleen diamanten gaan hun voor met een Mohs-hardheidsclassificatie van 10 .

Dit betekent dat saffieren geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Een saffier kan van generatie op generatie worden doorgegeven en moet een leven lang meegaan doordat ze bestendig zijn tegen krassen, afschilferen en scheurvorming.

Blauwe saffieren zijn te vinden over de hele wereld, maar de mooiste vind je in India, Myanmar, Sri Lanka, Thailand en Australië.

Sri Lanka wordt ook weleens het ‘Edelstenen Eiland’ genoemd omwille van de hoge densiteit van edelstenen die er werden gevormd in de aardkorst.